Program 2025

PROGRAM

FoodIntelForum
ediția a VIII 12-14 mai 2025

LUNI, 12 MAI 2025

11:00 – 13:00

Media roundtable

18:00 – 20:00

Sponsors & Parteners roundtable

MARȚI, 13 MAI 2025 - USAMV București

09:00 – 09:30

Welcome coffee, networking and expo offered by:

* Lactate Ibănești – Gust de Ibănești, de la boieri de Ibănești.
* Benedek – Produse autentice realizate de maeștrii mezelari din Secuime.
* Lactate Brădet – Lactate deosebite, doar din lapte românesc.
* Boierescu – Sucuri naturale care păstrează gustul pur al copilăriei.
* Senapan – Panificație și patiserie cu „gusturi de altădată”.
* Hell Energy – Sucuri și energizante la doze sustenabile.
* Pasta Familia – Paste cu caracterul tradițional de casă.
* Crama Pietroasele –Vinuri inovative din soiurile cu tradiție de la Stațiunea de Cercetare Pietroasa.
* EUTRON – Soluții tehnologice personalizate pentru un business sustenabil.
* Footprints AI – Platformă românească de retail media bazată pe AI.

09:30 – 11:30

Finanțare și tehnologie

Deschidere oficială:

Leontin Dinulescu – Președinte, Food Intel Forum. „Laudatio” sponsori și parteneri
Sorin Cîmpeanu – Rector, Universitatea de Științe Agronomice și
Medicină Veterinară din București

PANEL I

Automatizarea proceselor „from farm to fork”: provocări, soluții, AI și trasabilitatea produselor și desfacerii produselor alimentare

MODERATOR: Viorel Marin – Președinte ANAMOB

CO-MODERATOR: Rareș Stan – Deputy Event Manager

SPEAKERI:

– Marius Poșa – Sub Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului şi Turismului

Dan Țone – CEO, Eutron Invest România

Tudor Cosăceanu – Regional VP Sales România, UiPath

Michael Kaiser – CEO, Sezamo

Varujan Pambuccian – Membru Comisia pentru știință și tehnologie, Camera Deputaților

Ben-Oni Ardelean – Președinte, The Political Leadership Academy

GENERATORI DE DEZBATERE:

Dan Mărculescu –Antreprenor, Footprints AI
Alin Zamfira – Antreprenor, Abatorul Periș

Alexandru Stănescu – Director General, ADR Sud-Vest Oltenia
Kovács Zoltán –Director General, BENEDEK
Marius Nan – Antreprenor, Safety Approach
Alexandru Mironov – Editor, Revista Științe și Tehnică

Irina Bogdan – Ministerul Afacerilor Externe

EXTRAS DIN LISTĂ PARTICIPANȚI:

Nicolae Vasile – Președinte, LAPAR
Ionuț Olteanu – Fermier, Agromad
Mihai Cioc -Managing Director & Sales Manager, CNCD Auto

11:30 – 12:00

Coffee break & testare de produse de excelență & expo

12:00 – 14:00

PANEL II

Câți bani mai sunt pentru agribusiness, foodbiz și HoReCA?
Perspectiva creșterii taxelor, creșterii inflației, scăderea dezvoltării economice

MODERATORLeontin Dinulescu – Președinte, BucharestFoodSummit

CO-MODERATORI:

Cristian Găină – Vicepreședinte, Asociația Consultanților în Management

Sorin Freciu – Manager, Money.ro

SPEAKERI:

Răzvan Gălățan – Director Operaţional, Goodwill Consulting România

– Gabriel Biriș – Managing Partener, Biriș-Goran Legal & Tax

– Tiberiu Dănețiu – Board Member & Director Corporate Affairs, Auchan România

Roberto Musneci – Președinte, Camera de Comerț Italiană pentru România

Adrian Chesnoiu – Director General, AFIR

Adrian Pintea – Secretar de Stat, MADR

GENERATORI DE DEZBATERE:

David Todoran – Antreprenor, Lactate de Ibănești
Andrei Vicol – Antreprenor, Avicola Focșani
Alexandru Baciu – Fermier Ferma Baciu, Vicepreședinte LAPAR

EXTRAS DIN LISTĂ PARTICIPANȚI:

Sergiu Grigoriu – Antreprenor, Boierescu
Cornel Cătoi – Rector, USAMV Cluj
Bogdan Semcu – Antreprenor, Agrosemcu
Cristina Coman – Director, RNDR-MADR
Marian Cuzdrioreanu – Antreprenor, Victorița Pescărița

EXPOZIȚIE ȘI TESTARE CALITATE

* Lactate Ibănești – Gust de Ibănești, de la boieri de Ibănești.
* Benedek – Produse autentice realizate de maeștrii mezelari din Secuime.
* Lactate Brădet – Lactate deosebite, doar din lapte românesc.
* Boierescu – Sucuri naturale care păstrează gustul pur al copilăriei.
* Senapan – Panificație și patiserie cu „gusturi de altădată”.
* Hell Energy – Sucuri și energizante la doze sustenabile.
* Pasta Familia – Paste cu caracterul tradițional de casă.
* Crama Pietroasele –Vinuri inovative din soiurile cu tradiție de la Stațiunea de Cercetare Pietroasa.
* EUTRON – Soluții tehnologice personalizate pentru un business sustenabil.
* Footprints AI – Platformă românească de retail media bazată pe AI.

MIERCURI, 14 MAI 2025 - ASE București

09:00 – 10:00

Welcome coffee and networking – coffee and pastry

10:00 – 12:30

Sustenabilitate, protecționism, producție transfrontalieră

PANEL I

Cum modificăm legislația în favoarea sustenabilității și economiei locale?

MODERATOR: Leontin Dinulescu – Președinte, Food Intel Forum

CO-MODERATOR: Lia Epure – Director, Ziua de Vest

SPEAKERI:

– Nicolae Istudor – Rector, ASE București

– Cristian Păun – Economist/ Profesor Universitar, ASE

László Borbely – Consilier de Stat, Coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României

Roxana Triboi – Expert Asociat E-ARC – politici publice în domeniul rezilienței sistemelor alimentare

Cosmin Răzvan Butuza – Secretar de Stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Diana Buzoianu – Președinte, Comisia de Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților

GENERATORI DE DEZBATERE:

George Bădescu – Director executiv, AMRCR

Răzvan Gălățan – Director Operaţional, Goodwill Consulting România

Marius Badea – Antreprenor, Lactate Brădet

Andrei Vicol – Antreprenor, Avicola Focșani

Bogdan Semcu – Antreprenor, Agrosemcu

EXTRAS DIN LISTĂ PARTICIPANȚI:

Janos Miko – Reprezentant, Pasta Familia

Dan Mărculescu – Antreprenor, Footprints AI

Ferenc Janosi – Country Manager, Thymos

12:30

Testare de produse de excelență & expo offered by:

* Lactate Ibănești – Gust de Ibănești, de la boieri de Ibănești.
* Benedek – Produse autentice realizate de maeștrii mezelari din Secuime.
* Lactate Brădet – Lactate deosebite, doar din lapte românesc.
* Boierescu – Sucuri naturale care păstrează gustul pur al copilăriei.
* Senapan – Panificație și patiserie cu „gusturi de altădată”.
* Hell Energy – Sucuri și energizante la doze sustenabile.
* Pasta Familia – Paste cu caracterul tradițional de casă.
* EUTRON – Soluții tehnologice personalizate pentru un business sustenabil.
* Footprints AI – Platformă românească de retail media bazată pe AI.

TESTIMONIALE

  • null

    Răzvan Teodorescu, Prorector USAMV București

    „Participăm la FoodIntelForum pentru că este platforma care strânge actorii importanți din mediul academic, economic și politic la ‘cursul’ pentru strategia de dezvoltare a agriculturii.”

  • null

    Călin Costinaș, Deputy CEO, Profi

    „Food Intel Forum este mediul în care se întâlnesc, foarte natural și prietenos, retaileri cu producători, autorități cu producători, politicieni. Este un mediu în care înțelegem perspectivele la 360 de grade. Este un mediu în care există dialog, învățăm să ne ascultăm reciproc și să vedem că aceeași realitate are mai multe fețe și că este natural ca fiecare să-și protejeze afacerile. Aceste evenimente mediază și ajută fiecare parte să înțeleagă și perspectiva cealaltă, astfel încât dialogul să fie mai ușor în această formă„

  • null

    Răzvan Gălățan – Director Operațional, Goodwill Consulting România

    „Am participat în 2023 pentru prima data la FoodIntelForum ca partener și membru al panelului de finanțare în care am discutat aplicat oportunitățile de finanțare pentru zona agroalimentară. Am descoperit o comunitate de oameni activi și extrem de interesați de dezvoltarea afacerilor de pe lanțul alimentar integrat”

  • Membru, Adunarea Parlamentară a NATO

    Conf. Univ. Dr. Ben-Oni Ardelean, Deputat, Președinte Academia de Leadership Politic

    „FoodIntelForum este un bun-necesar în spectrul societal, o platformă-program de dezbatere și relaționare, care aduce laolaltă toți actorii interesați, respectiv producătorii și consumatorii, teoreticienii și politicienii. Conceptul de think-tank aplicat generează o entitate puternică de progres, respectiv FoodIntelForum, fiindcă doar prin interacțiune sectorială, introducerea în dezbatere a diverselor perspective și pragmatismul agenților economici, se poate ajunge la o calitate superioară vieții și bunăstare„

  • null

    Gabriel Biriș, Casa de Avocatură Biriș-Goran

    “Susținem și ediția a 5-a a FoodIntelForum pentru că este platforma care stimulează dezvoltarea accelerată a business-ului din România, dezvoltarea cooperarii între producatori și retaileri dar și asocierea între fermieri.”

  • Nicușor Șerban

    Nicușor Șerban, Proprietar, Lăptăria cu Caimac

    „FoodIntelForum este pentru toți fermierii din Clubul nostru un excelent prilej de acces la participanți de vârf din tehnologie, finanțare și retail. De aceea suntem parteneri apropiați și activi, și anul acesta.”

  • Petre Roman

    Petre Roman, Președinte SWISS UMEF University

    „FoodIntelForum reușește, de multă vreme, să aducă împreună profesioniști și politicieni care dezbat urgentele și acutele teme ale agriculturii și alimentației, astfel ca gândirea să fie folositoare oamenilor și umanității în globalitatea ei actuală.”

CONTACT

telefon Food Intel Forum 0755 135 000

email Food Intel Forumcontact@foodintelforum.ro

Jessica Aron
Deputy Event Manager
Lucia Țanțuc
Deputy Event Manager
Rareș Stan
Deputy Event Manager
Florin Tudorică
Logistic Coordinator

FORMULAR CONTACT