PROGRAM
FoodIntelForum
ediția a VIII 12-14 mai 2025
LUNI, 12 MAI 2025
11:00 – 13:00
Media roundtable
18:00 – 20:00
Sponsors & Parteners roundtable
MARȚI, 13 MAI 2025 - USAMV București
09:00 – 09:30
Welcome coffee, networking and expo offered by:
* Lactate Ibănești – Gust de Ibănești, de la boieri de Ibănești.
* Benedek – Produse autentice realizate de maeștrii mezelari din Secuime.
* Lactate Brădet – Lactate deosebite, doar din lapte românesc.
* Boierescu – Sucuri naturale care păstrează gustul pur al copilăriei.
* Senapan – Panificație și patiserie cu „gusturi de altădată”.
* Hell Energy – Sucuri și energizante la doze sustenabile.
* Pasta Familia – Paste cu caracterul tradițional de casă.
* Crama Pietroasele –Vinuri inovative din soiurile cu tradiție de la Stațiunea de Cercetare Pietroasa.
* EUTRON – Soluții tehnologice personalizate pentru un business sustenabil.
* Footprints AI – Platformă românească de retail media bazată pe AI.
09:30 – 11:30
Finanțare și tehnologie
Deschidere oficială:
– Leontin Dinulescu – Președinte, Food Intel Forum. „Laudatio” sponsori și parteneri
– Sorin Cîmpeanu – Rector, Universitatea de Științe Agronomice și
Medicină Veterinară din București
PANEL I
Automatizarea proceselor „from farm to fork”: provocări, soluții, AI și trasabilitatea produselor și desfacerii produselor alimentare
MODERATOR: Viorel Marin – Președinte ANAMOB
CO-MODERATOR: Rareș Stan – Deputy Event Manager
SPEAKERI:
– Marius Poșa – Sub Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului şi Turismului
– Dan Țone – CEO, Eutron Invest România
– Tudor Cosăceanu – Regional VP Sales România, UiPath
– Michael Kaiser – CEO, Sezamo
– Varujan Pambuccian – Membru Comisia pentru știință și tehnologie, Camera Deputaților
– Ben-Oni Ardelean – Președinte, The Political Leadership Academy
GENERATORI DE DEZBATERE:
– Dan Mărculescu –Antreprenor, Footprints AI
– Alin Zamfira – Antreprenor, Abatorul Periș
– Alexandru Stănescu – Director General, ADR Sud-Vest Oltenia
– Kovács Zoltán –Director General, BENEDEK
– Marius Nan – Antreprenor, Safety Approach
– Alexandru Mironov – Editor, Revista Științe și Tehnică
– Irina Bogdan – Ministerul Afacerilor Externe
EXTRAS DIN LISTĂ PARTICIPANȚI:
– Nicolae Vasile – Președinte, LAPAR
– Ionuț Olteanu – Fermier, Agromad
– Mihai Cioc -Managing Director & Sales Manager, CNCD Auto
11:30 – 12:00
Coffee break & testare de produse de excelență & expo
12:00 – 14:00
PANEL II
Câți bani mai sunt pentru agribusiness, foodbiz și HoReCA?
Perspectiva creșterii taxelor, creșterii inflației, scăderea dezvoltării economice
MODERATOR – Leontin Dinulescu – Președinte, BucharestFoodSummit
CO-MODERATORI:
– Cristian Găină – Vicepreședinte, Asociația Consultanților în Management
– Sorin Freciu – Manager, Money.ro
SPEAKERI:
– Răzvan Gălățan – Director Operaţional, Goodwill Consulting România
– Gabriel Biriș – Managing Partener, Biriș-Goran Legal & Tax
– Tiberiu Dănețiu – Board Member & Director Corporate Affairs, Auchan România
– Roberto Musneci – Președinte, Camera de Comerț Italiană pentru România
– Adrian Chesnoiu – Director General, AFIR
– Adrian Pintea – Secretar de Stat, MADR
GENERATORI DE DEZBATERE:
– David Todoran – Antreprenor, Lactate de Ibănești
– Andrei Vicol – Antreprenor, Avicola Focșani
– Alexandru Baciu – Fermier Ferma Baciu, Vicepreședinte LAPAR
EXTRAS DIN LISTĂ PARTICIPANȚI:
– Sergiu Grigoriu – Antreprenor, Boierescu
– Cornel Cătoi – Rector, USAMV Cluj
– Bogdan Semcu – Antreprenor, Agrosemcu
– Cristina Coman – Director, RNDR-MADR
– Marian Cuzdrioreanu – Antreprenor, Victorița Pescărița
EXPOZIȚIE ȘI TESTARE CALITATE
* Lactate Ibănești – Gust de Ibănești, de la boieri de Ibănești.
* Benedek – Produse autentice realizate de maeștrii mezelari din Secuime.
* Lactate Brădet – Lactate deosebite, doar din lapte românesc.
* Boierescu – Sucuri naturale care păstrează gustul pur al copilăriei.
* Senapan – Panificație și patiserie cu „gusturi de altădată”.
* Hell Energy – Sucuri și energizante la doze sustenabile.
* Pasta Familia – Paste cu caracterul tradițional de casă.
* Crama Pietroasele –Vinuri inovative din soiurile cu tradiție de la Stațiunea de Cercetare Pietroasa.
* EUTRON – Soluții tehnologice personalizate pentru un business sustenabil.
* Footprints AI – Platformă românească de retail media bazată pe AI.
MIERCURI, 14 MAI 2025 - ASE București
09:00 – 10:00
Welcome coffee and networking – coffee and pastry
10:00 – 12:30
Sustenabilitate, protecționism, producție transfrontalieră
PANEL I
Cum modificăm legislația în favoarea sustenabilității și economiei locale?
MODERATOR: Leontin Dinulescu – Președinte, Food Intel Forum
CO-MODERATOR: Lia Epure – Director, Ziua de Vest
SPEAKERI:
– Nicolae Istudor – Rector, ASE București
– Cristian Păun – Economist/ Profesor Universitar, ASE
– László Borbely – Consilier de Stat, Coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României
– Roxana Triboi – Expert Asociat E-ARC – politici publice în domeniul rezilienței sistemelor alimentare
– Cosmin Răzvan Butuza – Secretar de Stat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor
– Diana Buzoianu – Președinte, Comisia de Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților
GENERATORI DE DEZBATERE:
– George Bădescu – Director executiv, AMRCR
– Răzvan Gălățan – Director Operaţional, Goodwill Consulting România
– Marius Badea – Antreprenor, Lactate Brădet
– Andrei Vicol – Antreprenor, Avicola Focșani
– Bogdan Semcu – Antreprenor, Agrosemcu
EXTRAS DIN LISTĂ PARTICIPANȚI:
– Janos Miko – Reprezentant, Pasta Familia
– Dan Mărculescu – Antreprenor, Footprints AI
– Ferenc Janosi – Country Manager, Thymos
12:30
Testare de produse de excelență & expo offered by:
* Lactate Ibănești – Gust de Ibănești, de la boieri de Ibănești.
* Benedek – Produse autentice realizate de maeștrii mezelari din Secuime.
* Lactate Brădet – Lactate deosebite, doar din lapte românesc.
* Boierescu – Sucuri naturale care păstrează gustul pur al copilăriei.
* Senapan – Panificație și patiserie cu „gusturi de altădată”.
* Hell Energy – Sucuri și energizante la doze sustenabile.
* Pasta Familia – Paste cu caracterul tradițional de casă.
* EUTRON – Soluții tehnologice personalizate pentru un business sustenabil.
* Footprints AI – Platformă românească de retail media bazată pe AI.
TESTIMONIALE
Răzvan Teodorescu, Prorector USAMV București
„Participăm la FoodIntelForum pentru că este platforma care strânge actorii importanți din mediul academic, economic și politic la ‘cursul’ pentru strategia de dezvoltare a agriculturii.”
Călin Costinaș, Deputy CEO, Profi
„Food Intel Forum este mediul în care se întâlnesc, foarte natural și prietenos, retaileri cu producători, autorități cu producători, politicieni. Este un mediu în care înțelegem perspectivele la 360 de grade. Este un mediu în care există dialog, învățăm să ne ascultăm reciproc și să vedem că aceeași realitate are mai multe fețe și că este natural ca fiecare să-și protejeze afacerile. Aceste evenimente mediază și ajută fiecare parte să înțeleagă și perspectiva cealaltă, astfel încât dialogul să fie mai ușor în această formă„
Răzvan Gălățan – Director Operațional, Goodwill Consulting România
„Am participat în 2023 pentru prima data la FoodIntelForum ca partener și membru al panelului de finanțare în care am discutat aplicat oportunitățile de finanțare pentru zona agroalimentară. Am descoperit o comunitate de oameni activi și extrem de interesați de dezvoltarea afacerilor de pe lanțul alimentar integrat”
Conf. Univ. Dr. Ben-Oni Ardelean, Deputat, Președinte Academia de Leadership Politic
„FoodIntelForum este un bun-necesar în spectrul societal, o platformă-program de dezbatere și relaționare, care aduce laolaltă toți actorii interesați, respectiv producătorii și consumatorii, teoreticienii și politicienii. Conceptul de think-tank aplicat generează o entitate puternică de progres, respectiv FoodIntelForum, fiindcă doar prin interacțiune sectorială, introducerea în dezbatere a diverselor perspective și pragmatismul agenților economici, se poate ajunge la o calitate superioară vieții și bunăstare„
Gabriel Biriș, Casa de Avocatură Biriș-Goran
“Susținem și ediția a 5-a a FoodIntelForum pentru că este platforma care stimulează dezvoltarea accelerată a business-ului din România, dezvoltarea cooperarii între producatori și retaileri dar și asocierea între fermieri.”
Nicușor Șerban, Proprietar, Lăptăria cu Caimac
„FoodIntelForum este pentru toți fermierii din Clubul nostru un excelent prilej de acces la participanți de vârf din tehnologie, finanțare și retail. De aceea suntem parteneri apropiați și activi, și anul acesta.”
Petre Roman, Președinte SWISS UMEF University
„FoodIntelForum reușește, de multă vreme, să aducă împreună profesioniști și politicieni care dezbat urgentele și acutele teme ale agriculturii și alimentației, astfel ca gândirea să fie folositoare oamenilor și umanității în globalitatea ei actuală.”